Op zaterdag een rustig windje met veel zon en op zondag bewolkt met meer wind. Voeg daarbij een record deelnemersveld van 70 boten met daarbij zeer aansprekende namen en reputaties. Al met al perfecte ingrediĆ«nten voor mooie zeilwedstrijden. Daarnaast een prima verzorging op de wal.

Gezien de vele (zeer) positieve reacties, is het de organisatiecommissie van de 6e Almere Regatta dan ook volledig gelukt er een TOP-weekend van te maken.

Het verschil in de wind tussen zaterdag en zondag zorgde in enkele klassen voor een ommekeer in de klassering. Zoals bijv. in de ORC-3 en J-80.

In de ORC-3 had Coert Kool met zijn Cool Red een topdag met 3x een 1e plaats en 1x een 2e plaats. Op zondag waren alle 1e plaatsen voor de White Hawk van Sybout Hiemstra en moet Kool genoegen nemen met 4x een 2e plaats. Uiteindelijk bleek na aftrek puntenaftrek van 2 wedstrijden de White Hawk de beste.

In de J-80 met 13 boten aan de start waren er op zaterdag verschillenden winnaars bij de respectievelijke wedstrijden. Op zondag was de uiteindelijke winnaar Jorrit Beekman van de JSB de beste met totaal 5 overwinningen in 8 wedstrijden. Hij mag zich de J-80 Kampioen van de Benelux 2016 noemen.

In de ORC-1 was de Grand Slam van Hans Keverling Buijsman met 6 eerste plaatsen oppermachtig. Hetzelfde kan gezegd worden van het Bach Yachting Racing Team in de ORC-2. Ook zij behaalden 6 eerste plaatsen in de 8 gevaren wedstrijden. Zij bevestigden hiermee hun favorietenrol. Een prima 2e plaats in dit grote en sterke veld voor de Redan (Hein van Schaik). De Griel van Robert Jockin werd knap derde.

In de ORC-4 was schipper Eric van Vuuren met het Waarschip 700LD veruit de sterkste. Hij won maar liefst 7 van de 8 wedstrijden.

Tussen de 6 boten in de J-109 klasse ging de strijd om de podiumplaatsen tussen de (1e) Firestorm (Wim van Sloten), (2e) MaJic (Arnout Jorritsma) en (3e) de Joule (Arjen van Leeuwen).  Het leverde mooie wedstrijden op en prachtige plaatjes.

Bij de Kwarttonners telde de Almere Regatta mee voor de Dutch Quarter Tonner Cup. Van de 5 aanwezige boten was de Larisa (een Zeeton) van J. Kroon de beste. De HoutNsteen van Vos werd hier 2e.

Alle voornoemde klasse voeren zg. Up-Down wedstrijden. Daarnaast was er ook een Langebaanwedstrijd in de X-Yachts Familie Klasse en SW-klasse.

De Familie Klasse (met een mooi veld van 11 boten) was een prooi voor The Fox van Victor Lendering, gevolgd door resp. Erwin Sikking (X-Zone) en Pieter van Bekkum (BiXmile).

Bij de SW-klasse met slechts 4 boten was de Feniks van Frank van koten de beste met de Outlaw (Jeppe de Boer) als tweede.

De beste X-Yachts in de ORC-klasse:

1. Erwin Goede (Xo-Good)

2. Marcel Kruger (SiXpack)

Tweets

Onze sponsoren

Logo Marina Muiderzand Logo Gemeente Almere Logo X-Yachts Logo Northsailskniest kleinLogo 12bft Logo FlevomareLogo Jansma JachtLogo Steel Creek

Contact

 • Organisatie
  WSV Flevomare
  Henk Kuiper
  Postadres: Spijk 1, 6701 DT Wageningen, Tel: 06-20376509
  Bezoekadres: Marinaweg 4, Almere (Marina Muiderzand)
 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Volg ons
 • Meer Tweets
  gedurende het evenement
  op onze nieuwspagina