Nieuws

Helaas geen Almere Regatta dit jaar, maar we hebben een mooi alternatief: de Pampus Regatta op 5 en 6 september a.s.En het is ook nog eens een primeur, want het is nl. de eerste officiële zeilwedstrijd voor kajuitzeiljachten van 2020.

De voorbereidingen zijn gestart en wat bijzonder is: Marina Muiderzand wordt de uitvalsbasis van de Pampus Regatta dit jaar.

Dat betekent dat alle boten naar Muiderzand komen, de Raceoffice hier wordt ingericht en ook het sociale programma op Muiderzand zal plaatsvinden. 

Voor de (oud) deelnemers aan de Almere Regatta bekende ingredienten.

We waren er al bang voor, maar de Almere Regatta 2020 wordt afgelast. De aangekondigde maatregelen vanuit de overheid met o.a. het verbod tot het organiseren van evenementen tot 1 juni, maakte het besluit definitief. 

Of en wanneer de 10e editie gehouden zal worden wordt later bekend gemaakt, maar zeker is dat dit niet in 2020 zal zijn.

Uitstel naar het najaar is overwogen, maar al geen reële optie gezien omdat er dan al een aantal wedstrijden gepland zijn en de waterplanten ook een probleem vormen.

WALACTIVITEITEN

Ook het walprogramma begint handen en voeten te krijgen. Deze keer geen tent op het bekende plein, maar de walactiviteiten gaan plaats vinden in- en rond het voormalige pand van Rapsody/Bavaria. Op vrijdagavond kunnen de schippers en hun bemanningen al genieten van een natje en droogje in de hal.

STEIGERBORREL

De steigerborrel staat gepland voor de zaterdagmiddag van 17-18 uur. Er is dan al livemuziek!

BBQ en LIVE MUZIEK

De BBQ wordt dit jaar verzorgd door de BBQ-Bastards, bekend van de edities 2016 en 2017.

We kunnen er helaas niet omheen, maar vooralsnog houden we vast aan de geplande data van 16 en 17 mei. Uiteraard zullen wij ons houden aan de voorschriften/richtlijnen van het Watersportverbond/NOC*NSF. 

Mocht om reden van Corona de Almere Regatta geen doorgang kunnen vinden, zal de organisatie zich beraden of en wanneer de 10e Almere Regatta zal worden gehouden. 

X-YACHTS CUP HOLLAND

Ook dit jaar weer een X-Yachts Holland Cup. In samenwerking met X-Yachts Holland en X-Club Nederland wordt dit jaar wederom de X-Yachts Holland Cup georganiseerd.
Net zoals vorig jaar is er één startgroep voor alle X-Yachts, je mag zelf kiezen of je met spinnaker/gennaker vaart of niet, de ratings zullen hierop aangepast worden. Wij zullen zorgen voor een dynamische baan voor alle schepen zonder overlast van fonteinkruid. De gemeten X-Yachts kunnen zich ook inschrijven in de betreffende ORC-klassen. Na de inmiddels befaamde steigerborrel zullen wij aansluiten bij de BBQ van de Almere Regatta.

SW-KLASSE

Op verzoek van een aantal schippers uit Marina Muiderzand is een aantal jaren geleden de SW-klasse toegevoegd aan het programma. Deze SW-klasse vereist geen meetbrief en iedere boot kan daarin meedoen.

Onze sponsoren

Logo Marina Muiderzand Logo Gemeente Almere Logo X-Yachts
Logo Northsails kniest klein Logo Flevomare
logo HH  

Contact

 • Organisatie
  WSV Flevomare
  Henk Kuiper
  Postadres: Spijk 1, 6701 DT Wageningen, Tel: 06-20376509
  Bezoekadres: IJmeerdijk 4, 1361 AA Almere (Marina Muiderzand)
 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Volg ons
 • Meer Tweets
  gedurende het evenement op onze nieuwspagina