Op de zg. Up/Down baan kwamen 5 startgroepen aan de start te weten de ORC-1/2 (samenvoeging van ORC-1 en ORC-2), ORC-3, de 1/4 Tonners klasse en de Eenheidsklassen J-109 en J-80.

In de ORC-1/2 was de Extra Djinn (Michel Dorsman) een klasse apart door alle 6 wedstrijden te winnen. De Grand Slam (Hans Keverling Buisman; Lelystad) werd met 5x een 2e plaats knap 2e.

In de ORC-3 was het ontzettend spannend wie de uiteindelijke winnaar zou worden. Drie boten hadden na 6 wedstrijden evenveel punten. In dat geval is de uitslag van de laatste wedstijd bepalend. Dit maakte dat SailSelect van Jeroen Koninkx 1e werd, de Moshulu van Flevomare-lid Ronald Lettenmeijer genoegen moest nemen met de 2e plaats en de White Hawk (Sybout Hiemstra; ook van Flevomare) 3e werd.

Bij de 1/4 Tonners was Bart Snel met zijn Second Wave de beste. Y-toren race winnaar Ben Hoefsloot van de Furie werd hier 2e. Spannnend was de strijd om plaats 3, tussen de Yellow Fox (Robbert Dieperink), Coollkid (Karim Kat) en Spoom (Leo Loman). Uiteindelijk mocht Robbert Dieperink deze prijs mee naar huis nemen.

Bij de J-109 liet Roy Heiner met zijn Team Heiner  duidelijk zien weer zijn klasse zien door 3 van de 6 races te winnen. Team Majic (Arnout Jorrtisma) pakte met 1 punt verschil op de  winnaar van 2018 de JOULE (Arjen van Leeuwen) de 2e plek.

Het maakt Bob Jansen blijkbaar niet veel uit in welk boottype hij stapt, want met zijn FUN-J won hij de J-80 klasse, nadat hij 2 weken eerder met zijn FUN-X bij de Y-toren race de ORC had gewonnen. Met zijn FUN-X heerst hij ook in de Woensdagavondwedstrijden van Flevomare. Tweede van de 9 gestarte boten werd de Njord van Bram Adema, voor de JUUL (Bernard Holsboer). 

Onze sponsoren

Logo Marina Muiderzand Logo Gemeente Almere Logo X-Yachts
Logo Northsails kniest klein Logo Flevomare
logo HH  

Contact

 • Organisatie
  WSV Flevomare
  Henk Kuiper
  Postadres: Spijk 1, 6701 DT Wageningen, Tel: 06-20376509
  Bezoekadres: IJmeerdijk 4, 1361 AA Almere (Marina Muiderzand)
 • Email
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Volg ons
 • Meer Tweets
  gedurende het evenement op onze nieuwspagina